MeiraapjesMeiraapjes met honing, hazelnoten en tijm.

Ingrediënten:

  • 6 Meiraapjes
  • olie om in te bakken
  • 1 eetlepel honing of ander zoetigheid
  • 50 gram hazelnoten
  • ½ lepel tijm

Snijd de raapjes in partjes van 1 cm dik.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een hapjespan en schep de meirapen er 1 minuut door.
Voeg 100 ml water en de honing toe.
Stoof de meirapen met het deksel op de pan 5 min op laag vuur.
Neem het deksel van de pan en laat het vocht in 3 min verdampen.
Breng op smaak met peper en zout.
Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de hazelnoten goudbruin.
Laat afkoelen op een bord en hak de noten grof.
Leg de meirapen op een schaal .
Bestrooi met de hazelnoten en de tijm .

Serveertip

Lekker bij gebakken biefstuk of zalmfilet.

Bron: AH: op een verpakking meirapen