Radijs

Tzatziki van radijs

  • 2 bosjes radijs
  • 6 tot 10 sprietjes bieslook (a 25 g)
  • 4 el Griekse yoghurt/soyayogurt
  • 1 teen knoflook (geperst)
  • 1 el olijfolie extra vierge

Bereiding:

Snijd de radijsjes in vieren en doe ze in een schaal. Snijd de bieslook fijn, maar houd wat stengels achter voor de garnering. Meng de yoghurt, knoflook en fijngesneden bieslook met de radijsjes. Breng op smaak met peper en zout. Druppel de olie erover en garneer met de bieslookstengels. Lekker bij gegrild vlees en geroosterde aardappelen.

Stamppot met radijs en (vega)spekjes

Ingrediënten

  • 750g aardappelen
  • zout en peper
  • 1 bosje radijs
  • 30g boter
  • 100g spekreepjes/vega-spekjes
  • 50 gram boter, 1dl. melk
  • 1 dl crème fraîche/vega-kookroom
  • bieslook

Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Was de radijsjes met het loof. Snijd het loof heel fijn. Snijd de radijsjes in plakjes. Verhit de boter en smoor hierin de radijs circa 10 minuten. Bak de spekreepjes goudbruin in een koekenpan. Giet de aardappelen af en stamp ze met de boter en de melk fijn. Voeg de crème fraîche toe met de radijsjes, spekreepjes met vet, radijsloof en peper naar smaak. Garneer met bieslook.