Meewerkdag 19 september 2020

Zoals je misschien al hebt gelezen in onze nieuwsbrief organiseren we aanstaande zaterdag 19 september een meewerkdag. Het ziet er naar uit dat het dan mooi weer wordt! Dus…heb je zin om een dag in de buitenlucht door te brengen en samen met anderen de handen uit de mouwen steken? Dan ben je welkom op onze tuin.
We starten om 10u, vanaf 9.30u is er koffie.
We hebben verschillende klussen: schoffelen en wieden, planten van bessenstruiken langs het hek van onze oprit en een ‘hazen-proof’ hek plaatsen.
Ook als je geen zwaar  werk wilt doen is het leuk om even een bezoekje te brengen. Wellicht dat je kunt meehelpen met ‘lichte’ werkzaamheden.
Wij zorgen voor koffie, thee, sapjes met wat lekkers erbij. Ook is er een soepje voor bij je boterham.
Fijn als je laat weten dat je er bij bent, dan weten we hoeveel soep we ongeveer moeten koken (info@tuinderijvosbeek.nl).
We horen en zien je graag.

Open dag 2020

Zaterdag 20 juni 2020, als de tuin mooi groen is, organiseren we een open dag voor onze oogstaandeelhouders en andere belangstellenden. Tot die tijd ben je ook welkom om een kijkje te nemen op de tuinderij. Bel even om te laten weten dat je komt.

Vrijwilligers

Op tuinderij VosBeek worden we geholpen door vrijwilligers. De werkzaamheden van de vrijwilligers kunnen nogal verschillen. Het zal afhangen van persoonlijke interesse, het seizoen en welke werkzaamheden er gedaan moeten worden.
Je kunt denken aan onkruid wieden, vers plantgoed planten, meewerken met de oogst, spoelen van net geoogste groenten, klaarzetten van groentepakketten, bezorgen van bestellingen. Een werkdag begint altijd met de taakverdeling met een kop koffie/thee.

Wij zoeken mensen die een dag per één of twee weken komen werken en zich willen binden voor het seizoen (of een deel daarvan) van april t/m november.
Ook zijn we op zoek naar mensen met specifieke talenten, denk aan timmerlieden, kunstenaars, social media-helden en andere doeners die graag hun talent willen inzetten.
Voor mensen die eens – of een paar keer per jaar willen meewerken hebben we meewerkdagen. Houd daarvoor de website en social media in de gaten.

Als je als vrijwilliger komt meewerken, dan kun je rekenen op koffie/thee met koek. Je lunch verzorg jezelf. Omdat we (nog) niet de beschikking hebben over een gebouw met gas en stromend water zal het altijd de sfeer hebben van kamperen.

Wij hebben de beschikking over tuingereedschap, werkhandschoenen en kniekussentjes. Bij nat weer zijn laarzen en regenkleding aan te raden.

Lijkt het je wat om regelmatig mee te werken? Neem contact op! Dan bespreken we wat het inhoudt en maken we afspraken.  

NL-DOET

Tuinderij VosBeek doet op zaterdag 14 maart 2020 mee aan het vrijwilligersevenement NL-DOET van het Oranje Fonds. Zo kunnen we met vrijwilligers een paar grote klussen klaren.

Help je een dagje mee op Tuinderij VosBeek? We kunnen je hulp goed gebruiken en je bent de hele dag lekker buiten. We hebben drie klussen:

1. We gaan een erfafscheiding van kleinfruit-struiken maken

2. Onze schuil/pauze/rust/werktent gaan we met een paar mensen opzetten.

3. Om een spoelplek op het perceel te realiseren moet er een waterslang gelegd worden van de boerderij naar de tent en aangesloten worden op een kraan.

Vanaf 10u ben je welkom, we beginnen om 10.30u rond 15.30 sluiten we af met een drankje.

Wij zorgen voor koffie/thee met wat lekkers. Lunchen doen we met elkaar waarbij wij zorgen voor soep. Neem je je eigen brood mee?

Click here to change this text

Click here to change this text